Voorpublicatie

Op donderdagavond 13 juni houd ik mijn nieuwe roman ‘De Achterstraat’ ten doop. Hierbij bent u uitgenodigd om 9u.30 aanwezig te zijn in de bibliotheek-centrum Alkmaar, waar ik het boek ook kan signeren bij aanschaf.

 

Voorpublicatie

 

In de wijnwinkel sloeg Rein zijn arm om haar middel en zei: ‘Zeg het maar. Wit of rood?’

‘Wit,’ zei ze tegen Wijnman en schudde haar middel los van zijn klemmende omarming. ‘Trek maar eens wat open, jongen,’ nam ze het van Rein over alsof hij niet mee was.

‘Ik heb er een paar koud liggen,’ zei Wijnman. Door de benaming ‘jongen’ liep hij kwiek naar achter en kwam terug met een drietal flessen. Met zwier opende hij de eerste fles voor haar, een Picpoul de Pinet, en schonk een bodempje in het glas. Hij zag hoe ze haar fijngevormde neus in het glas stak, hoe haar neusvleugels zich verwijdden en hij hoorde haar ‘Neu’ zeggen.

Ze nam een teugje, walste de wijn rond en rook opnieuw. ‘Neu,’ zei ze weer en leegde haar glas in één keer. ‘Nogal vlak,’ was haar oordeel.

Rein grijnsde dommig. ‘Nie-iet?’ bracht hij bedremmeld uit. ‘En die dan?’ Hij wees naar een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland. ‘Geef mij ook maar een slokje?’ vroeg hij.

Wijnman ontkurkte de fles en schonk een laagje in beide glazen.

Weer rook en proefde ze bedachtzaam. ‘O nee,’ zei ze beslist, voordat Rein zijn mening klaar had. ‘Veel te hoog in het zuur.’ Ze trok daarbij een gezicht alsof ze in een citroen had gebeten. Toen ze haar gezicht weer onder controle had, nam ze nog een aandachtig teugje en klokte toen pardoes de rest van haar glas leeg in haar mond. ‘Nee, jongen, hier red je het echt niet mee.’

‘Probeer de laatste eens,’ stelde Rein kleintjes voor. Hij stond op het punt Wijnman kwalijk te nemen dat ze niet tevreden was.

‘Ik wil meer rondeur, boy. Je zult echt met iets beters moeten komen,’ richtte ze zich weer tot Wijnman.

Rein keek verdwaasd in zijn glas. Hij rook aan de wijn en haalde zijn schouders op. Het restantje hevelde hij over in het glas van Sherry, die het onmiddellijk achteroversloeg. Daarna opende ze haar jas en door een hand in haar zij te zetten showde ze zo haar vormen.

 

Back To Top