Koningshof, tweede deel van de trilogie De buurt over een fictieve wijk in het centrum van Alkmaar.

Koningshof is het vervolg op deel 1 De Achterstraat een fictieve vertelling met de
binnenstad van Alkmaar als fascinerend decor. Het verhaal speelt zich af in het laatste stuk van de Achterstraat, tussen Marktstraat en Koningsstraat. Hoewel dit stukje binnenstad van Alkmaar op circa honderd meter van het uitgaanscentrum ligt, is het een vergeten hoekje. Overdag is het best een bedrijvig straatje, geworteld in de dagelijkse gang van zaken en draagt het tegelijk de geheimen van een toekomstige wereld in zich mee. Met zijn vlotte pen geeft De Feyter in dit tweede deel van de trilogie en aan de hand van sfeerbeelden een goed beeld van het reilen en zeilen in de Alkmaarse Achterstraat.

Over de auteur

Jack de Feyter (Zuid Scharwoude, 1944) leeft en werkt in Alkmaar. Eerder werd een goed ontvangen roman van hem gepubliceerd. Scholing deed hij op in de praktijk van alledag en zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht tot wie hij nu is: een avontuurlijke oldtimer met een bescheiden toekomstverwachting. In 1976 publiceerde uitgeverij Contact te Amsterdam een kleine en goed ontvangen roman van zijn hand. Daarna bleef het lange tijd stil en ging hij andere dingen doen; het verbouwen van zijn huis van kaaspakhuis naar woning. Daarna waren zijn vrouw en hij eigenaar van wijnwinkel Het Depot in Alkmaar. In die tijd schreef hij veel columns voor een weekblad, die gebundeld werden in eigen beheer onder de naam ‘Winkelman’. Na het verkopen van de winkel volgde een ‘schrijfwoede’ met als resultaat de roman TIJD. De stijl van Jack de Feyter is direct, onverbloemd en gericht om tot de kern te komen van de vele personages in zijn boeken.

Titelgegevens

Verschenen: 6 juli 2023
Totel; Koningshof (deel 2 van de trilogie over Alkmaar De Buurt)
Auteur: Jack de Feyter
ISBN: 9789083310725
Prijs: 21,00
Paperback: 296 pagina’s

Voor meer informatie of het aanvragen van een interview met de auteur, kunt u contact opnemen met: marketing@gopher.nl Mocht u deze uitgave willen opnemen in uw eigen webshop, dan kunt u ook contact met ons opnemen voor de voorwaarden: marketing@gopher.nl

Bestel Koningshof
Back To Top