skip to Main Content

Op 13 juni aanstaande zal Carol Korringa, voorzitter van de Historische Vereniging Alkmaar (HVA), het eerste exemplaar van de roman De Achterstraat van Jack de Feyter in ontvangst nemen bij de bibliotheek in het centrum van Alkmaar . ‘Hoewel mijn roman geen historisch werk betreft, maar een contemporaine vertelling, voelt de HVA zich, net als ikzelf, ook betrokken bij het hedendaagse Alkmaar,’ aldus Jack de Feyter.

De Achterstraat is een fictieve vertelling met de binnenstad van Alkmaar als decor. Het verhaal speelt zich af in het laatste stuk van de Achterstraat, tussen Marktstraat en Koningsstraat. Hoewel dit stukje binnenstad van Alkmaar op circa honderd meter van het uitgaanscentrum ligt, is het een vergeten hoekje. Overdag is het best een bedrijvig straatje, geworteld in de dagelijkse gang van zaken en draagt het tegelijk de geheimen van een toekomstige wereld in zich mee.

Onder het genot van kopje koffie is er na de presentatie ruimte om Jack de Feyter persoonlijk te spreken of zijn boek aan te schaffen en te laten signeren.

Jack de Feyter (Zuid-Scharwoude, 1944) leeft en werkt in Alkmaar. Eerder werd een goed ontvangen roman van hem gepubliceerd. Scholing deed hij op in de praktijk van alledag en zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht tot wie hij nu is: een avontuurlijke oldtimer met een bescheiden toekomstverwachting.

Bestel De Achterstraat
Back To Top