De Achterstraat Alkmaar boek
Tweede druk

De Achterstraat in Alkmaar is de voormalige Zijlstraat en loopt van de Langestraat tot de Koningsstraat. De aanduiding ‘achter’ is gedacht vanuit de Houttil, die begrenzing vormt van het Waagplein, het hart van de stad. De Waagtoren aan het plein is het markantste punt van de stad. Er wordt beweerd, dat echte Alkmaarders het liefst van de wieg tot het graf zicht houden op deze toren; zonder Waagtoren geen leven.

De Achterstraat is een fictieve vertelling met de binnenstad van Alkmaar als decor. Het verhaal speelt zich af in het laatste stuk van de Achterstraat, tussen Marktstraat en Koningsstraat. Hoewel dit stukje binnenstad van Alkmaar op circa honderd meter van het uitgaanscentrum ligt, is het een vergeten hoekje. Overdag is het best een bedrijvig straatje, geworteld in de dagelijkse gang van zaken en draagt het tegelijk de geheimen van een toekomstige wereld in zich mee.

Jack de Feyter (Zuid-Scharwoude, 1944) leeft en werkt in Alkmaar. Eerder werd een goed ontvangen roman van hem gepubliceerd. Scholing deed hij op in de praktijk van alledag en zijn nieuwsgierigheid heeft hem gebracht tot wie hij nu is: een avontuurlijke oldtimer met een bescheiden toekomstverwachting.

Bestel De Achterstraat
Back To Top