TIJD vertelt het verhaal van een soixante-huitard; een kind van de jaren zestig. De protagonist in het boek is aanwezig bij de Mei ‘68 opstanden in Parijs, een periode die hem gevormd heeft.

De geest van ’68 wordt een halve eeuw na dato niet alleen beschouwd als het begin van de dominantie der babyboomers, maar ook steeds meer als de bron van alle kwaad dat ons momenteel teistert. ‘Die rottige jaren zestig’, zegt zijn vader in het boek. We vielen namelijk en-masse van het geloof en op seksueel gebied experimenteerden we er lustig op los onder dekking van de pil, een uitvinding die de grootste omkeer teweegbracht. Rechtse denkers in Europa en Amerika hebben voor die nieuwlichterij van toen zelfs een term bedacht; cultuur-marxisme.

In het boek verblijft de ‘ik’ een maand in Parijs en dat verblijf mondt uit in een zoektocht in heden en verleden. In hoeverre is hij veranderd in die halve eeuw?

TIJD is verkrijgbaar bij alle Alkmaarse boekhandels, plus die in de onmiddellijke omgeving als: Langedijk, Heiloo en Bergen. Ook verkrijgbaar als e-book bij o.a. Bol.com en hier als paperback.

Back To Top