Ster

Die zondagmiddag hing in restaurant Marque een gespannen sfeer. De dag daarop zouden de Michelinsterren verdeeld worden over Nederland en Marque wilde daar graag bijhoren.

Ze zijn er voor de lunch.

Met ontembare geestdrift wordt er in dit historische pand een eigenzinnige keuken gevoerd. De culinaire beleving die chef Mark de Korte zijn gasten wil meegeven is gebaseerd op eerlijkheid en verbonden zijn met alles wat de seizoenen te bieden hebben. Enfin, dat horen we vaker. Maak het waar, is het antwoord daarop

Hoe zitten ze er bij? Het prachtige pand ligt aan de oude Bierkade in Hoorn en is gevestigd in een voormalig kaaspakhuis uit 1618. Het interieur oogt warm: een klassieke uitstalling op een houten vloer benadrukt de intieme sfeer. De glazen strak in het gelid, het couvert idem dito.

Wat eten ze? De amuses bestaan uit een kommetje palingsoep en een kleine pizza met manchego, een vierkantje sandwich met pekelvlees en eendenlever.

Voorspel: Langoustine tussen bladerdeeg, wat oogt als een tompouce. Zie dat maar eens zonder ongelukken naar binnen te krijgen.

Bij deze gerechten drinken ze een Perla del Mar van overwegend moscatel; spatzuiver, fris en glinsterend strogeel. Zacht citrusfruit voert de boventoon.

Vervolg: Spongecake, pata negra van de voorpoot met een jus van bloedsinaasappel.

Dan een stukje zeebaars, tarte tatin van citrus en een bisque van langoustine.

Aansluitend een glas Tenuta Cavalier Pepe, een Italiaanse verleidster met aroma’s van tropisch fruit en een vleugje eikenhout voor de stevigheid.

Altijd weer leuk om een restaurant met pretenties tegen te komen die deze pretenties ook waarmaakt. Want, pretendeer je sterwaardig te zijn, dan moet je die belofte nog altijd inlossen. Ga er maar aan staan.

Van Michelin kregen ze die ster niet, maar van ons wel en bovendien ook nog een eervolle vermelding in Grootspraak, het Nederlandse kleine broertje van deze gids. Vol lof ging ons duo daarna op huis aan.

 

 

 

Back To Top