Kabeljauwtaart voor 4 pers.

Het was zijn beurt om te koken, daarvoor had hij een kabeljauwtaart uitgekozen.

Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg peper/zout
1 kg prei 3 eieren
25 gr. boter 3 eetl. slagroom
1 eetl. kerriepoeder 100 gr. geraspte oude kaas
400 gr. kabeljauwfilet 2 eetl. paneermeel
1 eetl. citroensap

Bereiding:
*Maak de prei schoon, snijd ze in stukken van ca. 1 cm. Verhit de boter in een braadpan, fruit de kerriepoeder erin en schep de prei erdoor. Bak dit mengsel op laag vuur in ca. 5 min. bijna gaar.
*Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep de filets droog met keukenpapier.
Snijd de kabeljauw in niet te kleine stukken en besprenkel ze met het citroensap. Bestrooi met zout en peper.
*Klop de eieren los in een kom met de slagroom, zout en peper. Schep de kaas, prei en kabeljauw erdoor.
*Vet een lage taartvorm (doorsnee ca. 26 cm) in met wat boter en bekleed ze met het ontdooide bladerdeeg. Snijd de uitstekende randjes weg. Gebruik de repen als decoratie voor op de taart.
*Bestrooi daarna de bodem met het paneermeel en verdeel er het prei/vismengel /de eieren erover.
*Bak de taart in ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin en gaar.
*Serveren met een frisse en uitstekende Corette Viognier ‘23 van de Gouden Ton uit het Ritsevoort 22 hier ter stede.

Voor moederdag had hij een fles wijn gekocht die ze nu gingen openen bij de taart. Een wijn van haar favoriete druif: de viognier. Het openen van de fles was moeilijk genoeg omdat ze niet goed konden zien wat voor sluiting er gebruikt was; een schroefdop, een kurk of een glazen stop. Na veel gedoe lukte het toch en dronken ze een uitgelezen glas viognier bij de taart.
Een klassieke Franse wijn uit de Languedoc-Roussillon, een monocépage, dwz een wijn gemaakt van één druivensoort, met een goudgele kleur. Een feestje derhalve, voor nou en noggeres.

Back To Top