Gastenboek 1

In het Franse huis dat Jack&Co huurden lag een gastenboek waarin iedereen z’n zegje kon doen en waaruit hij de volgende notities heeft overgeschreven:
“Twee weekjes vakantie in de Bourgogne is ons prima bevallen. We hebben genoten van het huis en de omgeving, maar kwamen hier vooral voor de wijn. Na enig speurwerk kunnen wij de cave coöperative van Prissey adviseren en voor Macon-wijnen zijn Lugny en Igy zeer aanbevelenswaardig.
Mocht u onverhoopt, hoewel niet ongewenst, in de Beaujolais verzeild raken dan kunt u daar de gemiddelde beaujolais overal tegenkomen.
Zoekt u een iets steviger variëteit dan zijn mogelijk Morgon en Julienas een goede plek om te gaan proeven. Le fruit d’un Beaujolais – le charme d’un Bourgogne, gaat hier zeker op.
Nog een echte Hollandse(!) tip: Zoek naar goede wijn die ‘en vrac’ verkocht wordt en die je dus thuis kunt bottelen. De winkel ‘Toute pour la cave’ in Chalon sur Saone (naast het postkantoor) heeft hiervoor alle benodigdheden en meer…
Mocht u ook nog honger hebben bij al deze lekkere wijnen dan zijn een zelfgemaakte ‘Boeuf en Daube’ en ‘Coq au Vin’ niet te versmaden.
Voor iedereen die na ons in dit huis de vakantie gaat vieren, goed weer en een prettige tijd toegewenst. Au revoir…
“Voor mij was vrijdag de enige dag met lichamelijke inspanning en heel erg de moeite waard; mooie kerkjes, homogene dorpjes, schitterende panorama’s en dat allemaal omdat Rob (zie boven) zich vooraf zo goed georiënteerd had. Verder heerlijk gegeten ‘thuis’. Meta en Harry waren verantwoordelijk voor de keuken. Bang voor de weegschaal… Dat er in dit huis ondanks alle comfort geen wasmachine staat, was maar eventjes vervelend. Op en top vakantie!

Back To Top