Gang-bang

Eindelijk lente.. Als hij samen met zijn dochter terugfietst van het tuincentrum -plantjes in de fietstassen- wijst hij haar op de eerste tekenen. ‘Kijk, de takken aan de bomen worden dikker. Zie je wel’ En: ‘Dit is een bloeiende meidoorn. Ruik je ’em’ De narcissen in de berm van de weg buigen diep door in de straffe wind. Het weer is fris, de hemel helder.
Op de terugweg hebben ze wind tegen. Ze besluiten binnendoor te gaan en het pontje te nemen. In het water van het Noordhollands Kanaal, pal naast de boot, speelt zich de groepsverkrachting van een eend af. Aan haar verendek te zien -nog licht van kleur- is ze een ‘eerstejaars’ en ze weet zich geen raad met zoveel aandacht en dan ook nog zo hardhandig. Terwijl ze haar met twee tegelijk bestijgen, wordt ze in haar hals gepikt en onder water geduwd. Daar is ze dan een moment veilig, maar als ze even verder weer opduikt, strijkt de hele groep weer op haar neer en hervatten ze de gang-bang. Om op te vliegen slaat ze hard met haar vleugels op het water, maar het lukt haar niet om los te komen van haar belagers. Ze begint uitputtingsverschijnselen te vertonen en haar vleugelslag wordt trager.
Op het pontje wordt dit heftige tafereel door de toeschouwers van commentaar voorzien. Globaal genomen zijn er twee kampen. Het manlijke kamp voelt zich opgelaten en het vrouwelijke is verontwaardigd. ‘Het Is lente’, zegt een meneer, alsof hij zichzelf moet verklaren. ‘Arm beest’, antwoordt zijn vrouw met lichte bitterheid in haar stem.
‘Wat zijn die eenden aan het doen, pap?’, probeert zijn dochter de stemming te peilen.
‘Wil je dat echt weten?’
‘Ja’
‘Die zijn met z’n allen aan het neuken’, zegt hij.
‘Pappaa’, schrikt zijn dochter op. Ze kijkt gegeneerd om zich heen of iemand gehoord heeft wat hij zei. ‘Dat zeg je toch niet’ sist ze.
‘Je vroeg het toch’
‘Ssstt’. Ze doet een stap opzij om niet bij hem te horen.
Laag over het water en in een soepele glijvlucht komt een nieuwe woerd aanscheren om zich in het opgewonden gewoel te mengen. Op zijn beurt wachten doet-ie niet.

Back To Top