florence

Mocht u binnenkort naar Italië gaan en de stad Florence bezoeken, probeer dan eens te gaan lunchen in de markthal bij het station. Die prachtige hal ligt vol met o.a. mooie kazen, worsten en wijn waar je bij staat te watertanden. Je kijkt je ogen uit en de lekkere trek dringt zich op. Tussen de stalletjes zijn er diverse mogelijkheden om te eten. Jack & Co. aten daar een salade die hij u niet wil onthouden. Voor iedereen die in ‘nul72’ is achtergebleven en toch in Italiaanse sferen wil verkeren, volgt hier het recept:
Insalata di Pollo:
Dubbele maïskipfilet
250 gram kerstomaatjes
4 stengels bleekselderij
4 worteltjes
basilicumblaadjes
1 citroen
goede olijfolie
een handje gepelde walnoten
Bak de kipfilet zacht, zodat hij lekker sappig blijft
Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem daarna in reepjes
Snijd de bleekselderij en de wortel in plakjes en de kerstomaatjes doormidden
Meng in een schaal de bleekselderij, de wortel, de tomaatjes en de kipfiletreepjes
Sprenkel hierover wat citroensap
Voeg daarna een flinke scheut geurige olijfolie toe; wees hier, net als de Italianen, niet te zuinig mee
Breng op smaak met versgemalen zeezout
Strooi er dan een handje aan reepjes gesneden basilicumblaadjes over en evt. de walnootjes
Wij dronken hier een eenvoudige, frisse witte Italiaanse wijn bij; een droge rosé zal er ook erg lekker bij zijn.
‘Buon appetito’

Back To Top