Etentje
Nog voor zijn verjaardag was hem een etentje beloofd. Ach, wat moet je geven aan een man die alles heeft. Gelukkig is zijn dochter een culinair wonder en doet zijn zoon dapper mee. Zodoende waren ze te gast bij de ‘kinders’, waar het menu uitgeprint naast het bord lag. Klaar om aan te vallen. Verjaardagsdiner, stond er boven.
Ze begonnen met een amuse van Zeeuwse oesters, een beurre blanc & haringkuit, bijgestaan door een glas crémant.
Voorgerecht, rode en gele bietjes in een vinaigrette van jeneverbes met roomijs met Zaanse mosterd.
Hoofdgerecht, snoekbaars met een jus van zuurkool en zolderspek en gebrande aardpeer. Dan een kaasplankje met diverse Nederlandse kazen.
Tot slot een dessert van in oud-hollandse grenadine gepocheerde rabarber met witte chocolade en bitterkoekjescrème.
Voorwaar geen lullig menu, waar we met z’n allen van smulden. En dan nog de bijpassende wijnen.
Allereerst een Crémant de Loire van Beaumard uit de nieuwe winkel van de Gouden Ton op het Ritsevoort 22, hier ter stede. Mind you. Deze Beaumard kennen wij van een proeverij en is een voltreffer bij de oesters. Hij mag geen champagne heten omdat het niet uit dat gebied komt en het hier dus een beschermde naam betreft.
Dan bij het voorgerecht Domaine de Montine Gourmandise blanc uit het zuidelijke Rhône in Frankrijk en vervolgens bij het hoofdgerecht de Schonlaub Riesling Teufelskante, een riesling trocken uit de Pfalz, Duitsland.
Als afsluiter bij het dessert een mooie Taylor’s 10-year old tawny port.
Genieten derhalve! Wat is het feestelijk om door je kinderen verwend te worden op zo’n manier. Alle genen vallen met een donderslag bij heldere lucht op hun plek. Z’n zoon doet het snijwerk en schilt de bietjes in alle rust. Z’n dochter kookt ondertussen de sterren van de hemel.
Een avondvullend programma. In de gesprekken tijdens het diner komen ze steeds nader tot elkaar. Wat wil een mens nog meer?