Dragon’s Den

Vorige week moest hij zich melden in de Lichtfabriek te Haarlem, een industriële bouwval die is omgetoverd tot televisiestudio. Hij was daar uitgenodigd om z’n ‘uitvinding’, de internet wijnproef-cursus waar hij u eerder over berichtte, te showen in het KRO-programma Dragon’s Den. In dat programma zitten vijf rijke investeerders op een rij en je moet hen motiveren geld te steken in je plannen. Jack’s dochter was mee om z’n hand vast te houden, want hij was behoorlijk zenuwachtig.
Zo’n programma wordt gemaakt door vrolijke jongens & meisjes die de indruk wekken een probleemloos leven te leiden, gefinancierd met de mooiste baan ter wereld en misschien is dat ook wel zo. Z’n dochter keek haar ogen uit en haar vader ook trouwens. Uren moesten ze wachten op hun beurt, maar dat slik je braaf want de televisiewereld is een magische wereld waar iedereen zich graag ondergeschikt aan maakt. Vreemd is dat… Op de trein wil je nog geen kwartier wachten terwijl je voor een t.v.-optreden met graagte en zonder morren uren in de rij staat en je van alles en nog wat laat welgevallen; hoe je moet lopen, waar precies je moet staan en wat je wel en niet mag zeggen. De presentator, in dit geval Jort Kelder, is alleen geïnteresseerd in snelle one-liners en door hem opgejut heb je voortdurend de neiging om komisch en bijdehand uit de hoek te komen. Hoe gevatter je bent, hoe blijer Jort gaat kijken. Leuke t.v. maken, daar draait het allemaal om.
Wat doet een mens zichzelf aan om een kwartiertje in de schijnwerpers te mogen staan. Enfin, hij mocht vertellen dat hij samen met zijn vrouw een wijnwinkel runt in de binnenstad van Alkmaar en dat hij een leerzame wijnproefcursus heeft ontwikkeld op internet en aldoor dacht-ie, ik hoop dat deze beproeving zo gauw mogelijk voorbij is. Voor mensen die geheel ontspannen hun verhaal doen op de buis heeft hij nu de meeste hoogachting. Hoe het afliep mag hij niet verklappen (staat in z’n contract) en daarom, als u er nieuwsgierig naar bent, zult u moeten wachten op een maandagavond in de 2e helft van juni. De preciese datum laten ze nog weten. Zelf gaat hij niet kijken…, durft-ie niet.

Back To Top