Cappuccino

‘Nou ja, ik ben nou eenmaal gek op die gozer’, hoorde hij een meisje achter een cappuccino tegen haar gsm zeggen.
Het was woensdagmiddag en het liep tegen vieren. Jack zat in De Notabeel aan het Waagplein van onze Onvolprezen Stad en probeerde het mobiele gesprek aan het tafeltje naast hem af te luisteren. Niet zo netjes natuurlijk. Maar ja, er moet wel elke week een column afgeleverd worden.
‘Ik kan ‘t gewoon niet helpen…’, hoorde hij haar zeggen. ‘Ja, jij heb makkelijk praten…’ Ze zette haar tanden in het suikerzakje en scheurde het open. ‘…ik neem me steeds voor om ‘t hem te zeggen, maar telkens als ik ‘m zie dan lukt dat gewoon niet, dan wordt m’n hoofd helemaal week…’ Ze wisselde het mobieltje van hand en oor en begon in haar koffie te roeren. ‘Nee, niemand weet ‘t nog. Nou ja, behalve een vriend van ‘m. Want gisteravond, ik lag al te slapen, staat-ie daar ineens met die vriend van ‘m naast m’n bed… Ja, natuurlijk heeft-ie een sleutel… Wat..?’ Licht geërgerd begon ze het schuim van haar cappuccino te scheppen. ‘Ja, natuurlijk schrok ik…’ antwoordde ze hol vanwege het schuim in haar mond. ‘ Staan er ineens twee kerels naast m’n bed. En wat denk je, kruipen ze allebei naast me, ieder aan een kant. En weet je wat-ie zegt: ‘Als ik mag, dan mag hij toch ook wel… ‘t Is m’n beste vriend en we doen alles samen’. Ja… Ja… Tuurlijk was ik vreselijk kwaad. Maar ja, niet op hem… Ja, ik weet ‘t… Maar toen we uiteindelijk met z’n tweeën waren was-ie weer zo ontzettend lief. Alleen jammer dat-ie steeds zo kort kan blijven…’ Ze nam voorzichtig een eerste teugje van haar koffie. ‘Mmm heerlijk’, zei ze tegen het mobieltje. ‘Die vriend van ’em is ook wel een lekker ding’, giechelde ze.
Jack keek op z’n horloge en zag dat het inmiddels kwart over vier was. Zijn eigen cappuccino had hij al afgerekend en hij maakte aanstalten om op te stappen. Op dit moment, woensdagmiddag kwart over vier, dacht hij, ligt de krant met m’n column bij een heleboel mensen op de mat en aan het tafeltje naast hem was zojuist het ‘stukkie’ van de volgende week aangeleverd. Hij had het er maar druk mee…

Back To Top